2070 lijkt heel ver weg, maar zo’n toekomstbeeld helpt om nu de juiste keuzes te maken

green-mask
green_big

2070 lijkt heel ver weg, maar zo'n toekomstbeeld helpt om nu de juiste keuzes te maken

Postermarkt TU/e UrbanLab in Luchtruim

Op vrijdag 24 november presenteerden de studenten van het TU/e Ontwerplab Klimaatrobuuste Stad hun toekomstbeeld van EAD aan een aantal betrokken experts op het gebied van o.a. energie, water en mobiliteit. Na een eerste fase waarin de huidige situatie, trends en ontwikkelingen werden geanalyseerd, ontwikkelden de studenten in de tweede fase van hun master een visie op EAD in 2070. Dit gebeurde aan de hand van drie zelfgekozen thema’s:

  • ‘Green meets growth’
  • BiodiverCITY’
  • Towards a healthy campus

Met een serie posters per thema lichtten de studenten hun visie toe, waarop er binnen elke groep levendige discussies ontstonden over onder meer de voor- en nadelen van de gekozen oplossingsrichting, samenhang én samenwerking bij realisatie en prioritering in de ontwikkelingsopgave. Dit leverde nieuwe inspiratie en inzichten op voor de studenten, maar ook mooie en deels nieuwe invalshoeken voor de aanwezige experts. Want zoals een van hen opmerkte: ” 2070 is misschien nog heel ver weg, maar zo’n toekomstbeeld kan ons zeker helpen om nu de juiste keuzes te maken“.

Ben je benieuwd welk toekomstbeeld de studenten voor ogen hebben voor Eindhoven Airport District in 2070? De posters met ontwerpen en duidingen zijn nog tot vrijdag 1 december te zien in de hal van Luchtruim (Flight Forum). Daar staat ook een ideeënbus waarin je je eigen reactie kunt achterlaten.

In januari volgt een afsluitende bijeenkomst, waarvoor elke student een gedetailleerde ontwerp van een deelgebied maakt en een bijpassend stappenplan voor de realisatie.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-24 om 17.22.56_d8f1125d