purple-mask
pink_big

Blijf op de hoogte

Komende activiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Eindhoven Airport District. Volg ons op LinkedIn en op Instagram voor het laatste nieuws

11apr2024

EAD Meet Up #2 New Energy

Itility, Flight Forum 3360, 5657 EW Eindhoven

ENERGIEK AAN DE SLAG IN EINDHOVEN AIRPORT DISTRICT
Energie is een ‘hot topic’. Het moet slimmer en duurzamer, óók in Eindhoven Airport District. Sterker nog, we willen een van de meest duurzame en toekomstbestendige werklocaties binnen de Brainport-regio worden!
In de praktijk is het echter nog niet zo eenvoudig om die ambitie te realiseren. Zo blijkt bijvoorbeeld ons energienetwerk totaal nog niet berekend op de toenemende energiestromen (inkomend en uitgaand), waardoor tal van ontwikkelingen stil komen te liggen. Niets doen is echter geen oplossing. Wij zijn ervan overtuigd dat we door een sterke samenwerking het verschil kunnen maken. Deze Meet Up nemen we je graag mee in de noodzaak tot actie en de kansen die samenwerken ons kan bieden.
Aan de toekomst van EAD bouwen we samen. Daarom ontmoeten we je graag op 11 april. Meld je aan via de link!

26jan2024

Eindpresentatie Ontwerplab TU/e

Hoofdgebouw TU/e

Op vrijdag 26 januari vanaf 14 uur presenteren de masterstudenten die deelnemen aan het Ontwerplab van de TU/e hun ontwerpen voor Eindhoven Airport District. Dit doen ze aan de hand van posters en maquettes en in gesprek met een aantal bij EAD betrokken experts.

25jan2024

Slimme oplossingen bij netcongestie in de Brainportregio

Conference Center, High Tech Campus Eindhoven, The Strip, 5656 AE Eindhoven

Wil je met je bedrijf groeien of verduurzamen, maar is je stroomaansluiting bij Enexis niet groot genoeg? Heerst er op jouw bedrijventerrein netcongestie en kunnen er geen nieuwe bedrijven vestigen? Kom dan naar hét event waar we de brandende kwestie van netcongestie aanpakken en ontdekken welke innovatieve oplossingen er voorhanden zijn om te kunnen groeien en verduurzamen in tijden van netcongestie.

Slimme oplossingen bij netcongestie
Tijdens deze interactieve middag brengen we ondernemers met een stroomtekort (nu of in de toekomst), parkmanagers, overheid en energie-experts samen om de impact van netcongestie te begrijpen én oplossingen te bespreken om jouw bedrijf veerkrachtiger en duurzamer te maken.

11dec2023

Inspiratiesessie Verduurzamen bedrijventerreinen

Congrescentrum 1931, Oude Engelenseweg 1, Den Bosch.

Op maandag 11 december organiseren Van Gogh Nationaal Park en Rabobank het event Verduurzamen bedrijventerreinen. Het verduurzamen van een bedrijventerrein vraagt om een brede en integrale aanpak en gaat verder dan energietransitie alleen. Daarom hanteren de organisatoren een brede definitie bij verduurzaming bedrijventerreinen. In een plenair gedeelte nemen zij je mee in de volgende thema’s: energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie/verbeteren van biodiversiteit, vergroening en verbinden van bedrijventerreinen en omgeving. In de inspiratiesessies zoemen ze in op de vergroening van de bedrijventerreinen.

Namens Eindhoven Airport District verzorgen Dion Sparnaaij (Eindhoven Airport) en Jesse Poppema een van de inspiratiesessies, waarin ze de vergroening van EAD toelichten.
Wil je het event bijwonen? Aanmelden kan tot 27 novemer.

24nov2023

Postermarkt Ontwerplab Tu/e

Luchtruim, Flight Forum

Sinds deze zomer denkt een groep enthousiaste studenten van het OntwerpLab voor de klimaatrobuuste stad van de TU/e mee over de toekomstplannen voor Eindhoven Airport District. Na een zorgvuldige analyse van het gebied, zijn ze de afgelopen maand aan de slag gegaan met creatieve oplossingen. Deze presenteren zij op vrijdag 24 november vanaf 11 uur in Luchtruim (Flight Forum). Geïnteresseerden zijn welkom om met de studenten in gesprek te gaan over hun ideeën tijdens een inloop-lunch.
Heb je vrijdags geen tijd, wandel dan in week 48 een keer binnen: de posters blijven nog een week staan.

het laatste nieuws voor jou

Eindhoven barst van de energie

IMG-20240412-WA0018

Terugblik Meet Up #2: New Energy

Op 11 april waren Eindhoven Airport District en OKEA te gast bij Itility voor de 2e EAD Meet UP. Een inspirerende middag met drie enthousiaste sprekers: Cees Jan Pen (Fontys), Dennis van Goch (Itility) en François van Son (EAD). De rode draad door hun presentaties: 1) netcongestie is een groeiend probleem, 2) samenwerking is essentieel en 3) laten we vooral snel aan de slag gaan! Lees hier het volledige verslag!

Afbeelding bij bericht

Veelzijdige en creatieve eindpresentatie Ontwerplab TU/e

Op vrijdag 26 januari presenteerden de studenten van het Ontwerplab voor de Klimaatrobuuste Stad voor de laatste keer hun visie op de toekomst van Eindhoven Airport District aan het team van betrokken experts. Opnieuw werden we verrast door de veelzijdigheid van de gekozen oplossingen en de creativiteit in de uitwerking ervan.

plaatsaanduiding vergroening

We gaan verder vergroenen!

De komende twee maanden gaan we verder met het vergroenen van Eindhoven Airport District. Op het open terrein midden tussen de verschillende ‘lussen’ van Flight Forum planten we ruim 30 flinke bomen en zaaien we een inheems kruidenmengsel in. Uiterlijk half maart zijn deze werkzaamheden gereed, zodat dit deel van EAD aankomende zomer alweer een stuk groener oogt.

hub

De eerste hub voor deelmobiliteit nú in gebruik

Sinds deze week is de eerste hub voor deelmobiliteit in gebruik genomen binnen Eindhoven Airport District. Deze bevindt zich aan de Beatrix de Rijkweg en biedt plaats aan deelauto’s, -scooters en -fietsen.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-24 om 17.22.56_d8f1125d

Postermarkt TU/e UrbanLab in Luchtruim

Op vrijdag 24 november presenteerden de studenten van het TU/e Ontwerplab Klimaatrobuuste Stad hun toekomstbeeld van EAD. Na een eerste fase waarin de huidige situatie, trends en ontwikkelingen werden geanalyseerd, schetsten de studenten in deze tweede fase hun visie op EAD in 2070. De posters met ontwerpen en duidingen zijn nog tot vrijdag 1 december te zien in Luchtruim (Flight Forum).
In januari volgt een afsluitende bijeenkomst, waarvoor elke student een gedetailleerde ontwerp van een deelgebied maakt en een bijpassend stappenplan voor de realisatie.

Robin van der Helm

Robin van der Helm nieuwe programma-manager EAD

Per 1 oktober jl. is Robin van der Helm aangesteld als programmamanager voor Eindhoven Airport District. In deze rol voert hij de dagelijkse regie op de geplande gebiedsontwikkeling en is hij het eerste aanspreekpunt voor alle betrokkenen en geïnteresseerden.

Check onze linkedin

Volg ons!